2020-12-22 08:05:44• hírek • Bede Emőke

Várhatóan január közepén jelölik ki a két alpolgármestert

Évértékelő sajtótájékoztatóra hívta össze a helyi média képviselőit Kereskényi Gábor polgármester, ám az eseményen nem csak az derült ki, hogy milyen megvalósításokkal büszkélkedhet 2020-ban a helyi önkormányzat, hanem az is, hogy mikor kerülnek betöltésre a még mindig üres alpolgármesteri helyek.

„Ahogyan azt önök is tudják, városmenedzserünk sikeresen vizsgázott, így az előző négy év után tovább folytathatja tevékenységét e tisztségben. Ugyanakkor már várjuk azt is, hogy a politikai pártok megnevezzék alpolgármester-jelöltjeiket, és teljes lehessen a csapatunk a két alpolgármester által. Erre valószínűleg már január közepén kerül majd sor, hiszen nem akarunk és nem is tudnánk alpolgármesterek nélkül működni” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: az új közigazgatási kódex jócskán felborította a megszokott menetrendet, hiszen a korábbi évek gyakorlata szerint már a Helyi Tanács tagjai már az első ülésen megválasztották az alpolgármestereket.


Az előző mandátum elején a Nemzeti Liberális Pártot képviselő Doina Feher és Adrian Albu foglalták el a szóban forgó helyet, majd előbbi lemondása után, 2019 novemberében Gheorghe Stan lépett elő alpolgármesterré Albu mellé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: